Even voorstellen

 • Florus

  Als groepsleider heb ik veel ervaring opgedaan in reguliere – en speciale kinderopvang. In die tijd merkte ik dat de meeste kinderen erg genoten van ravotten en spelen tijdens buitenactiviteiten. Helaas waren er weinig mogelijkheden voor begeleiding in deze vorm. Hierdoor onstond bij mij het idee om BuitenGewoon te starten, zodat kinderen begeleid kunnen worden op een manier waarbij avontuurlijke buitenactiviteiten voorop staan. Leren met plezier als basis! Opleidingen: SCW: Sociaal Cultureel Werk CMV: Culturele Maatschappelijke Vorming BHV: Bedrijfshulpverlening
 • Eefke

  Eefke

  Sinds 2007 zijn Florus en ik samen. In 2009 is Florus gestart met BuitenGewoon Logeren en al snel daarna ben ik ‘achter de schermen’ gaan meewerken. Bij de start van BuitenGewoon Logeren kwamen er 3 kindjes per maand logeren, dus het werk achter de schermen was prima te combineren met mijn baan als projectleider in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Inmiddels is BuitenGewoon Logeren gegroeid en is het combineren van BuitenGewoon Logeren, het werken als projectleider en ons gezin (we hebben dochter Dorus en zoontjes Olle en Mannes) niet meer te combineren. Dus heb ik er voor gekozen mij volledig op BuitenGewoon Logeren te richten. Ik ben vooral bezig met de administratieve- en beleidstaken van BuitenGewoon Logeren en dat doe ik met veel plezier. De afgelopen vier jaar hebben we een oude woonboerderij verbouwd tot twee huizen; een logeerlocatie voor BuitenGewoon logeren en onze privé woning, het is een heerlijke plek geworden om te wonen en te werken. Geen dag is hetzelfde en altijd wat te doen. Ik heb facilitaire dienstverlening en communicatiewetenschap gestudeerd, de kwaliteiten die ik daar heb opgedaan blijken goed te passen bij BuitenGewoon Logeren.
 • Bo

  Vanuit mijn stage in 2013 ben ik bij BuitenGewoon terecht gekomen. Nadat ik hier een geweldige stage periode heb mogen draaien, ben ik bij BuitenGewoon gaan werken. De kinderen een leuke dag bezorgen vind ik super om te doen. Naast een leuke dag door de verschillende en uitdagende activiteiten werken ze onbewust aan allerlei verschillende competenties die ze in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken. Ik denk dat dit een zeer goede manier is om kinderen te laten leren en werk daarom ook met heel veel plezier bij BuitenGewoon. Opleinding: CIOS Sociale Bewegingsagogiek en SPH.
 • Jennie

  Ik ben Jennie Moors en ik ben zo’n 10 jaar werkzaam als orthopedagoog/schoolpsycholoog in het voortgezet onderwijs. Sinds 2017 ben ik als kinder- en jeugdpsycholoog beschikbaar voor BuitenGewoon logeren. Om mijn werk meer diepgang te geven heb ik aanvullend de postdoctorale opleiding tot schoolpsycholoog gedaan. Als geregistreerd kinder- en jeugdpsycholoog is het voor mij een verrijking om mijn werk met jongeren in de onderwijscontext te combineren met kinderen en jongeren binnen een geheel andere context. Mijn werkzaamheden bij BuitenGewoon logeren liggen op het vlak van consultatie, mede opstellen van zorgplannen en het doen van beleidsvoorstellen ten aanzien van kwaliteit en borging. Met een generalistische blik probeer ik inzichtelijk te maken welke behoeften achter het gedrag van kinderen/jongeren liggen en wat er nodig is om tot ontwikkeling te komen. Door mijn werk binnen het onderwijs weet ik wat er van kinderen/jongeren verwacht wordt binnen de onderwijscontext en kan ik van hieruit een vertaalslag maken naar de doelstellingen in de zorgplannen. Veel activiteiten bij BuitenGewoon logeren vinden plaats in de buitenlucht. Een gezonde ontwikkeling gezien de maatschappelijke trend dat kinderen steeds minder buiten spelen. Daarnaast is BuitenGewoon logeren kleinschalig waardoor kinderen/jongeren gezien worden, continuïteit gewaarborgd wordt en begeleiders er echt voor de kinderen/jongeren kunnen zijn. Ik vind het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de werkwijze en ondersteuning die kinderen/jongeren weer laat voelen om in hun kracht te staan.
 • Bastiaan

  Na meerdere enthousiaste verhalen van SPH-studiegenoten over Buitengewoon aangehoord te hebben, besloot ik om zelf contact op te nemen met Buitengewoon. Het werd mij al snel duidelijk dat Buitengewoon een uitzonderlijke kans biedt om mijzelf als beginnend social worker te kunnen ontwikkelen in de jeugdzorg, de doelgroep waarin ik mij wil specialiseren. De combinatie van vrijheid, samen spelen in/met de natuur en het opdoen van verschillende ervaringen hierbij zijn naar mijn mening zeer belangrijk bij het stimuleren van gezonde leerprocessen bij kinderen, iets waar ik graag aan mee werk. Zo is het mijn missie om positiviteit, plezier, avontuurlijkheid en allerbelangrijkst; ontwikkeling centraal te stellen! Opleidingen: SPH.
 • Ruben

  Ruben

  Voor de opleiding SPH heb ik in 2016 stage gelopen bij BuitenGewoon. Dit is zo goed bevallen dat ik na de stageperiode direct ja heb gezegd toen mij gevraagd werd om bij BuitenGewoon te komen werken. Voordat ik aan de opleiding SPH begon, heb ik de opleiding Ruimte en Milieu gedaan. Ik ben dan ook een echt buitenmens. De combinatie van het begeleiden van kinderen tijdens avontuurlijke buitenactiviteiten is mij op het lijf geschreven. Bij BuitenGewoon kunnen kinderen zich ontplooien en ontwikkelen. Spel is hiervoor een belangrijk middel, net als communicatie. Daarnaast is BuitenGewoon een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en leren op zichzelf te vertrouwen. Ze mogen fouten maken en hiervan leren. Het voornaamste is dat ze plezier hebben tijdens de opvang. Ik vind het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan het plezier wat de kinderen beleven in de opvang. Ook vind ik het leuk om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en daarbij te kijken naar de unieke eigenschappen en talenten. Opleidingen: Ruimte en Milieu Sociaal Pedagogische Hulpverlening
 • Wouter

  Via een aantal oud-studiegenoten van mijn vorige opleiding SPH, ben ik terecht gekomen bij BuitenGewoon. Na alle positieve en enthousiaste verhalen werd ik erg nieuwsgierig, dus ben ik maar eens een dag gaan kijken. Vanaf dat moment snapte ik meteen waar al die verhalen vandaan kwamen. BuitenGewoon is een prachtige organisatie die momenteel nog volop in ontwikkeling is en waar echt gekeken wordt naar het kind. Bij Buitengewoon mag ieder kind zijn wie die is. De kinderen krijgen de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen, te leren van en met elkaar, om plezier te maken en ook om gewoon even weg te kunnen zijn. Bij BuitenGewoon zijn er veel mogelijkheden en alle ideeën en initiatieven van zowel de begeleiding als de kinderen worden enorm ondersteund. Dat maakt het werken hier ook echt ontzettend leuk en afwisselend. Het allerleukste van dit werk is toch wel gewoon het werken met de kinderen. Affiniteit met kinderen heb ik altijd al gehad en het is heerlijk om te zie dat ze hier gewoon weer even kind kunnen en mogen zijn. Ik voel mij als begeleider hier vaak ook weer even een kind. Er is daarom één ding dat ik zeker weet, voorlopig blijf ik hier nog een tijd met veel plezier werken. Opleidingen: Maatschappelijke Zorg jeugdzorg/volwassenenwerk, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Docent Pedagogiek. Vrijwilligerswerk: Vanaf 2012 vrijwilliger bij Stichting Heppie.
 • Hylke

  Vanuit mijn stage bij het Sociaal Wijkteam ben ik terecht gekomen bij BuitenGewoon. Ik hoorde lovende verhalen en kon eruit opmaken dat het een bijzonder bedrijf is. Toen ik hier in december 2019 terecht kwam, werden die verhalen meer dan bevestigd. De vrijheid die Buitengewoon aan de kinderen biedt, is erg bijzonder en dit stimuleert ze om nieuwe dingen te proberen en te doen. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer waar plezier, ontdekken en groei centraal staan. Tijdens het werk kan ik hiervan erg genieten. De focus ligt dus vooral op de mogelijkheden en dit maakt werken bij BuitenGewoon erg fijn! Zelf ben ik ook optimistisch en probeer ik altijd te kijken naar nieuwe mogelijkheden, kansen en wil dit dan ook graag overbrengen op de kinderen. Opleiding: Maatschappelijk werk en dienstverlening.
 • Merlijn

  Merlijn

  Sinds 2011 zit ik al bij Buitengewoon. Ik heb hier namelijk van mijn 13e tot mijn 18e als kind maandelijks gelogeerd. In januari 2016 ben ik overgestapt van kind naar begeleider en ben ik begonnen bij het werken tijdens de logeerweekenden. Door mijn ervaringsdeskundigheid sta ik in mijn begeleiding dicht bij de kinderen. Tijdens een logeerweekend vind ik het creëren van een veilige, ontspannen en informele sfeer erg belangrijk. De kinderen leren op een speelse wijze sociale vaardigheden en respect naar elkaar te tonen. Zelf ben ik graag buiten en houd ik van activiteiten ondernemen. Dit neem ik ook mee naar Buitengewoon, waar ik de kinderen enthousiast probeer te maken om samen op pad te gaan. Omdat bij Buitengewoon geen enkel idee te gek is, blijft het werk elke dag leuk. Ik ga daarom ook met veel plezier naar Buitengewoon. Niet alleen om de kinderen een ontzettend leuk weekend te verzekeren, maar ook omdat ik na zeven jaar nog lang geen afscheid kan nemen. Opleiding: SPH
 • Patrick

  Begonnen met een opleiding tot veiligheidsdeskundige en uiteindelijk bijna klaar met de opleiding “SPH”. Van tevoren had ik eigenlijk nooit gedacht dat ik in de zorg zou komen te werken. Een plotse wending tijdens mijn toenmalige opleiding, liet mij in contact komen met de zorg. Sindsdien ben ik al 4 jaar werkzaam in deze sector en geniet ik daar tot op heden nog erg veel van. In mijn beroepsuitoefening heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt; mensen met een ware/lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek; mensen met een alcohol/drugs verslaving; ouderenzorg. In deze korte reis heb ik nooit voor een langere periode gewerkt met jeugdigen en dat leek mij toch erg interessant. Dankzij een tip over Buitengewoon logeren en na een prettige kennismaking, ben ik bij BGL aan de slag gegaan. Na mijn eerste contact met de kinderen merkte ik al gauw dat deze doelgroep goed bij mij past. Ik vind het belangrijk om in mijn begeleiding plezier en veiligheid uit te stralen. Buitengewoon biedt avontuurlijke activiteiten waaruit een hoop plezier gehaald kan worden en zorgt er daarnaast voor dat dit gecontroleerd en georganiseerd gebeurd. Zelf ben ik een echte optimist die geniet van het leven en ik denk dat Buitengewoon mooie mogelijkheden biedt om dat samen met de kinderen te ondervinden.
 • Harm

  Harm

  Via studiegenoten ben ik terecht gekomen bij BuitenGewoon Logeren. Nadat de kans zich voordeed en er een nieuwe collega werd gezocht, hoefde ik niet lang na te denken en stuurde ik een berichtje. Ik hoorde namelijk louter goede en leuke verhalen. Bijdragen aan de ontwikkeling van een kind is een mooi gegeven en BuitenGewoon Logeren is dé plek waar dit kan. Hier mogen kinderen zijn wie ze zijn, leren en ervaren ze hoe ze met tegenstoten om moeten gaan en hoe ze om moeten gaan met de wereld en personen om zich heen. Vanuit mijn ervaring door enkele stages met verschillende doelgroepen probeer ik hier mijn steentje aan bij te dragen. Daarnaast worden er natuurlijk veel uitdagende, spannende en speciale activiteiten ondernomen. De wens van het kind staat hierbij centraal. Doordat wij als begeleiding ook bijna altijd mee kunnen en mogen doen, lijkt het bijna niet alsof we aan het werk zijn. Dit maakt BuitenGewoon Logeren een ontzettend leuke, mooie en leerzame organisatie. Studie: Sociaal Pedagogische Hulpverlening
 • Koen

  Koen

  Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met het werken bij Buitengewoon Logeren. De vrije omgeving die Buitengewoon creëert voor de kinderen spreekt mij enorm aan. Ik probeer elk kind hun eigen verantwoordelijkheid te laten nemen en hun eigenschappen aan te spreken waardoor zij zich op hun gemak voelen. Ook spreekt het mij heel erg aan dat de kinderen worden gemotiveerd om buiten-activiteiten te doen. Veel kinderen zitten erg veel op hun telefoon en daarom vind ik het fijn dat wij de kinderen een scala aan activiteiten kunnen aanbieden in de buitenlucht. Van vissen tot hutten bouwen en van speurtochten tot zwemmen, door dit samen te doen zie je de kinderen vrolijker en socialer worden. Ik probeer te luisteren en intitiatief van kinderen aan te moedigen. Zelf ben ik nu 25 jaar, ik heb ervaring opgedaan op stages bij jeugdcentra’s en met mijn werk als animator op vakantieparken. Door mijn affiniteit met mensen ben ik SPH gaan studeren. Bij Buitengewoon logeren kan ik mijn ei kwijt in mijn interesses in sport en bewegen. Veel kinderen delen die interesse, waardoor ze hun energie kwijt kunnen of sociale vaardigheden aan te leren. Wat ik als begeleider probeer neer te zetten is dat elk kind zich gewaardeerd voelt en dat zij het gevoel hebben dat ze welkom zijn. Naar mijn idee kunnen kinderen zich hierdoor het beste ontwikkelen en zich kunnen vormen naar wie en wat zij willen zijn, door ondersteuning en de mogelijkheden bij Buitengewoon. Opleidingen: Sociaal-pedagogische Hulpverlening.
 • Jason

  In augustus 2018 ben ik begonnen bij Buitengewoon. Florus en ik kennen elkaar van de studie, onze paden zijn gekruist en zodoende ben ik bij BuitenGewoon Logeren terecht gekomen. Vol verwondering ben ik gestart, wat een heerlijke plek om te kunnen werken/wonen/spelen/logeren! Ook de informele en onbezorgde gedachtegang sluit prima aan met mijn eigen begeleidingsstijl. Naast Buitengewoon ben ik ook werkzaam op een woonhuis voor jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en daar werk ik met veel plezier. Ik heb door de jaren heen op verschillende plekken gewerkt zoals op een naschoolse/weekend/vakantieopvang, als activiteitenbegeleider bij een jeugddetentiecentrum, als activiteitenbegeleider bij een jeugd TBS-Kliniek en als groepsleider bij gesloten jeugdzorg. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met gevarieerde problematieken zoals ADHD, Autisme, Gedragsstoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen en Psychische problemen. Binnen deze instellingen heerste voornamelijk een beheersklimaat en was er weinig vrijheid om spontaan activiteiten of uitstapjes te organiseren. Alles moest gepland, aangevraagd en gekaderd worden. En als er op de dag zelf te weinig personeel aanwezig was, konden dit soort zaken geen doorgang vinden. Hier had ik moeite mee, omdat ik zelf juist hou van het spontane. Ik ben zelf een echt buitenmens en opgegroeid in een klein dorp. Daar was ik altijd buiten op de boerderij in de buurt, thuis met de dieren, of met vriendjes voetballen of hutten bouwen. Dit is precies de sfeer die Buitengewoon ademt! In mijn ogen de ideale manier om kinderen onbewust vaardigheden en competenties bij te brengen. Er worden gevarieerde activiteiten aangeboden waar ze zelf uit kunnen kiezen, zowel op de boerderij als op andere plekken. Ik vind het belangrijk dat ze zich veilig voelen, hierdoor hun grenzen durven te verleggen en dit met plezier doen. Opleiding: Sociaal Pedagogisch Werk
 • Niels

  Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij buitengewoon logeren. Een aantal studie genoten die hier al werkten, vertelde lovend over de activiteiten en de manier van werken die hier wordt aangeboden. Toen ik voor de eerste keer op het terrein kwam en het huis zag, omringd door alles waar ik als kind van kon dromen, was ik meteen verkocht. Ik ben zelf ook een groot voorstander van natuur-educatie en buiten zijn wanneer dat kan. Precies dit zie ik ook terug bij Buitengewoon. Ik zit momenteel in het tweede jaar van de studie SPH. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over mezelf en hoe je een positieve invloed kan hebben op de mensen om je heen. Ik hoop dit bij buitengewoon door te kunnen zetten.
 • Jakob

  In het voorjaar van 2020 ben ik gestart bij BuitenGewoon Logeren. Ik vind het echt geweldig om te zien wat de organisatie te bieden heeft voor de kinderen. Kinderen krijgen de ruimte om te leren en te ontdekken met de juiste begeleiding op een ge-wel-di-ge locatie! Als begeleider vind ik het belangrijk dat een kind zich veilig en vooral welkom voelt, op deze manier durft een kind te doen wat hij wilt en wordt hij niet weerhouden door zijn omgeving. Ik vind het belangrijk om kinderen te stimuleren zichzelf te zijn. Dat het helemaal niet nodig is om je anders voor te doen dan je bent. Jezelf zijn is al goed en cool genoeg! Als toekomstig sociaal werker is BuitenGewoon voor mij een geweldige plek om meer ervaring op te doen. Ik ben blij dat ik met open armen ben ontvangen bij BuitenGewoon en kijk uit naar de toekomst.
 • Jep

  Toen ik tegen een collega van mijn andere werk vertelde dat ik op zoek was naar een stage plek vertelde ze mij over BuitenGewoon Logeren. Ik was meteen verkocht en heb toen contact gezocht. Na een leuke meeloop dag mocht ik hier stage komen lopen. Nu zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleidingen en hoop bij BGL mijn diploma te halen. De visie en de doelgroep bij BGL spreekt mij vooral aan. Het spelenderwijs begeleiden en het werken vanuit de relatie die je opbouwt vind ik een fijne manier van werken. Ik heb al met verschillende doelgroepen binnen de zorg ervaring, maar nergens ben ik zo gemotiveerd geweest voor de zorg. Elke dag bij BGL is leerzaam. Zowel voor de begeleiders en de kinderen. Het buiten zijn en de leuke activiteiten die er te doen zijn maakt het dat elke dag anders is. Ik vind het het mooiste als iedereen met een glimlach naar huis gaat. Opleiding: MZSD
 • Siem

  De manier van werken die bij BGL wordt toegepast spreekt mij erg aan omdat er op een speelse en vrije manier de ruimte wordt geboden om aan verschillende vaardigheden te werken. Daarnaast is geen idee te gek bij BuitenGewoon, hierdoor kan de creativiteit en de fantasie van de kinderen (en begeleiders) zijn gang gaan. De door mij afgeronde opleiding Sportkunde sluit hier mooi op aan omdat ik hier heb geleerd hoe je sport als middel kunt inzetten bij diverse doelgroepen. Ik heb veel affiniteit met het werken met kinderen in de buitenlucht, dit komt door mijn opgedane (werk)ervaringen in de buitensport. Mede hierdoor ben ik erg graag buiten en houd ik ervan om avontuurlijke outdoor activiteiten te ondernemen en te begeleiden. Ik hoop dat ik door mijn enthousiasme de kinderen weet te motiveren om lekker naar buiten te gaan en te leren van elkaar!
 • Thijs

  Nadat ik meerde verhalen had gehoord over Buitengewoon, besloot ik zelf met Buitengewoon contact op te nemen. Na een dag meegelopen te hebben kon ik al snel zien dat er een hele prettige en goede sfeer hangt. Wat ik tot nu toe ervaren heb is dat er veel mogelijk is voor de kinderen en er goed gekeken wordt naar ieder kind als individu. Er is genoeg ruimte om activiteiten te organiseren, waarbij geen idee te gek is en geen dag hetzelfde. Ook de visie van Buitengewoon spreekt mij erg aan, omdat er een plek gecreeërd wordt waar kinderen vrijuit kunnen bewegen en hierin positief benaderd worden, hierin leren de kinderen 'onbewust' nieuwe competenties die ze weer mee nemen in hun thuissituatie. De manier waarop er bij Buitengewoon gewerkt wordt past goed bij mij en ik ben blij om met dit team te mogen werken. Opleiding: Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening.
 • Stan

  Sinds februari 2020 ben ik werkzaam bij buitengewoon logeren. BuitenGewoon logeren is een enorm leerzame plek, met als doelgroep kinderen met verschillende leeftijden, het voelde gelijk als werk waar ik mezelf kon gaan ontplooien. Verder vind ik het erg positief dat er veel word gewerkt vanuit activiteiten en buiten zijn. Dit is naar mijn idee erg belangrijk bij de ontwikkeling. Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding Social Work, het werken bij BuitenGewoon Logeren sluit hier goed bij aan.
 • Bram

  Bram

  BuitenGewoon Logeren is een plek die goed bij mij past, ik vind het heerlijk om buiten te werken en dit sluit goed aan bij de visie van BuitenGewoon Logeren. In 2014 ben ik gestart als ondersteuner bij BuitenGewoon Logeren. Ik organiseer onder andere activiteiten en het transport. Het is een fijne omgeving om te werken, ik werk met veel plezier. Meestal ‘voelt’ het niet eens als werken en volgens mij betekent dit dat ik op mijn plek zit. Mijn achtergrond in toerisme en animatie sluiten goed aan bij de activiteiten van BuitenGewoon Logeren. Er hangt bij BuitenGewoon logeren een ontspannen sfeer, dit zorgt dat kinderen zich veilig voelen, een voorwaarde om spelenderwijs te kunnen ontwikkelen. Ik vind het fijn dat ik hier een steentje aan bijdraag. Naast BuitenGewoon logeren ben ik graag thuis bij mijn gezin en ben ik meestal buiten bezig (hout hakken, dieren verzorgen en sporten).